Цени | Записване | Общи условия

Общи условия за провеждане на обучение по уиндсърф и сърф в училище ОХО тим

Инструкторитe осъществяват практическо обучение по уиндсърф /сърф, кайт сърф/ съобразно с общата физическа подготовка и възрастта на обучавания.

Инструкторите определят техническата сложност на елементите, които ще бъдат отработвани с оглед декларираните от обучавания степен на уиндсърф /сърф, кайт сърф/ -подготовка и умения по плуване.

Инструкторите имат право сами да определят реалното ниво на обща физически и уиндсърф /сърф, кайт сърф/ - подготовка на обучавания, ако по тяхна преценка то се разминава с декларираното.

По време на урока обучаваният е длъжен да бъде с облечена и добре пристегната спасителна жилетка, независимо от нивото му на уиндсърф /сърф, кайт сърф/ подготовка и уменията му по плуване.

През време на урока обучаваният е длъжен да се съобразява с указанията, давани му от инструкторите относно техниката на каране, изборът на сила и посока на вятъра, както и с всички препоръки по отношение на безопасното придвижване и престой във водата.

Ако инструкторите преценят, че клиентът не в добро физическо или психическо състояние за провеждане на уиндсърф /сърф, кайт сърф/ урок, поради употреба на алкохол, наркотици или каквито и да било лекарства, напитки или вещества, които биха могли да повлияят на правилната му реакция и способността му реално да преценява заобикалящата го обстановка, инструкторите имат право да откажат урока.

Граници на отговорността

Внимание: Обучението по уиндсърф и сърф може да доведе до случайни леки травми като охлузвания и натъртвания, причинени от падания, леки удари в мачтата или дъската, които не могат да бъдат винаги предвидени и предотвратени от инструктора

Инструкторът не носи отговорност за травми и наранявания на обучавания, както и за щети по екипировката му, когато те са причинени:

- от самоволни действия на обучавания, предприети в противоречие с дадените му от инструктора указания и разпореждания;
- от трети лица, вследствие сблъсъци във водата и на брега;
- от действия на екипи на водно-спасителните служби и на екипи на Спешна медицинска помощ;
- от сблъсъци с джетове, моторници и други плавателни съдове извън акваторията на сърф- училището
 
 
July 2024
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
       
Зари Филева : "Преди една година нямаше да повярвам, ако някой ми беше казал, че ще карам сърф!"